UNÖN – ETT PARADIS I STORA RENGEN

Här, på en av öns vackraste platser, äger vi en udde på över 5 000 m² med fantastiska möjligheter till bad och friluftsliv. Här finns kanoter, vindsurfingbrädor och t o m en motorbåt att hyra till hyggligt pris. Med sovsäckar och liggunderlägg finns det goda möjligheter till övernattning i vår klubbstuga för sådär 15–20 personer och idealiska möjligheter att tälta om man är fler. För att nu inte tala om badmöjligheterna m.a.o. ett perfekt mål för både dagsutflykter och läger.

Intresserade? Hör av Er till oss för information och bokning.
Tel. 013–17 66 77 el 0705-13 43 76
Linköpings Frisksportklubb

Extern uthyrning.

Även om vår anläggning på Unön först och främst är till för klubbens egna medlemmar hyr vi gärna ut den externt till andra klubbar, föreningar och skolor som är intresserade. Vill du veta mer kan du ringa till Hangarens reception tel 013-17 66 77. Våra avgifter för uthyrning finns i prislistan och bokningen kan du göra på bokningssidan.

Till LFK:s medlemmar. Välkommen till klubbstugan på Unön!

Klubbstugan är endast till för medlemmar och fungerar som ett kollektiv där alla har ett gemensamt ansvar för skötsel och trevnad. Det är därför viktigt att visa respekt och hänsyn till varandra. Att tobak och alkohol är totalförbjudet inom hela anläggningen behöver väl knappast påpekas. Plocka undan efter Dig och samla Dina saker på ett ställe där de inte är i vägen. Ställ inga onödiga prylar i köket. Lägg inte beslag på sovrummet om Du inte tänker stanna över natt. All diskning skall ske vid diskbänken nere vid båthuset. Att alla måste städa efter sig är naturligtvis en självklarhet. Det förväntas också alla som utnyttjar anläggningen skall hjälpa till med reparationer, underhåll och anläggningsskötsel. Vill Du sova över finns det sju bäddar i stora huset och två i lillstugan. Det går även att bädda på golvet. Du måste ha med eget sovmaterial. Räkna med att det kan vara flera medlemmar som vill övernatta samtidigt.

För medlemmar kostar det 50:- per person och natt vid kollektiv övernattning. Betalning sker i Hangarens reception. Elen betalar Du med enkronor i elmätaren. Övernattning får normalt ske högst två nätter i rad och skall anmälas i förväg på tel 0706-07 00 95, 013-17 66 77 eller e-post info@hangaren.org.

Vill Du ha stugan för Dig själv kostar det 300:- /natt (gäller ej lilla stugan). Båtar ingår ej i priset (se separat prislista).

För att kunna finansiera vår fina klubbstuga behöver vi ibland hyra ut den till externa hyresgäster. Vid dessa tillfällen har vi som medlemmar tyvärr inte tillgång till själva stugan men väl till både strand och båthus, där numera även toaletterna finns.

Motorbåt inklusive utrustning, Unön

Båten får bara användas av medlemmar och på egen risk. Ansvarig för båtlån måste vara över 18 år. Den som lånar båten ansvarar för alla eventuella skador. Alla deltagare vid båtaktiviteter måste använda flytväst. De som lånar båten måste själva hålla med bensin. OBS FYRTAKTSBENSIN. Bokning av båten görs på Hangarens hemsida , www.hangaren.org Avgiften för lån av båt inklusive utrustning är 100 kr per påbörjad timma. Till sist. För allas trevnad var noga med att följa anvisningarna vid användningen av separationstoaletter! Kanoter och kajaker.

Samtliga kanoter/kajaker är försedda med kodlås. Koden bytas med jämna mellanrum och lämnas ut först efter betalning. Vid extern uthyrning (till icke medlemmar) gäller särskilda regler och priser. Kajaker (endast medlemmar)

Uthyrningsregler: Före enskild användning krävs introduktionsutbildning –> Man måste vara simkunnig!

Avgifter

Enkelkajak Seniorer (över 25 år) 50:-/pass = 5 tim 200:-/dygn Barn och Ungdom (under 25 år) 30:- /pass = 5 tim 120:-/dygn
Dubbelkajak Seniorer (över 25 år) 75:-/pass = 5 tim 250:-/dygn Barn och Ungdom (under 25 år) 50:-/pass = 5 tim 150:-/dygn